Az internetezõk 3 típusa

Hoffman József http://www.mlmstartprogram.hu/online_mlm.html
Az internetezõk 3 típusa
A mi szempontunkból, tegyük hozzá.
Ezek pedig a fent említett, lehetséges jelöltön kívül a határozott jelöltek és a nem jelöltek.
FONTOS!
jelöltek helyett írhattam volna vevõket is, ha nem az üzleti lehetõségre mint ajánlatra gondolunk, hanem a termékekre, mint egészségmegõrzésben testet öltõ haszonra. Amikor azonban egy netezõ "betoppan" az oldalunkra, akkor rendszerint vagy az egyik, vagy a másik érdeklõdési terület irányából érkezett. Ezért egyetlen weboldallal nem lehet mind a kettõnek beszélni, mert ha ezt tennénk, akkor könnyen lehet, hogy egyiküknek sem mondanánk semmit.
Ezért alapelveiben hasonló, de mondanivalójában az adott csoportak készített külön oldalakkal kell dolgoznunk.
HATÁROZOTT Jelölt
Egyrész õk azok a bizonyos "én online network marketingel akarok foglalkozni" csoportba tartozók, akik már döntöttek, csupán egy megfelelõ céget ill. partnert keresnek hozzá. Ha ezt Önben találják meg, akkor BINGÓ, Ön egy nagyszerû üzleti parnert talált. Ezt már csak elrontani lehet. Innentõl Önre nagy felelõsség hárul, meg kell ugyanis mutatnia újdonsült partnerének, hogyan tud õ is sikeres üzletépítésbe kezdeni.
Másrészrõl, ha Ön a termékekre is hozott létre ún. kapu oldalakat (ld. szintén késõbb), találhat olyan embereket, akik már ismerik az adott termékcsaládot, csak netán elveszítették a beszerzési forrásukat, és most Önhöz fordulnak termékért. Õket egyszerûen csak ki kell szolgálni.
Például úgy, hogy pontosan leírja a termékhez való hozzájutás, ill. a fizetés módját. Sokan ezt nem teszik meg, ezért elveszítik a már kész vevõket. (Esetünkben ez persze fõleg abból áll, hogy leírjuk, miként juthat saját nagykereskedelmi kártyához) 
A gond csak az, hogy belõlük igen kevés van. Az Ön leendõ partnereinek kevesebb, mint 10%-a. Csak rájuk alapozva nem lesz igazán sikeres.
NEM Jelölt
Akik most nem nyitottak az üzleti ajánlatra, és nem is lehetnek azok. Ennek több oka lehet. 
Vannak, akiket egyszerûen kielégít a jelenlegi helyzetük, és most nincs bennük igény, hogy a saját kezükbe vegyék a sorsukat. Sokan vannak, akik panaszkodnak ugyan az életük különbözõ körülményei miatt, de tenni ellene igazából nem akarnak. Mert tulajdonképpen, kicsit jó is panaszkodni. Ekkor olyan, mintha igaza lenne az embernek.
Aztán vannak, akiknek nincs semennyi pénzük és/vagy semennyi idejük, tehát, ha akarnának, se tudnának most indulni az üzlettel. És most nem azokat értem ez alatt, akik  - fõleg az idõvel kapcsolatban - ezt csak kifogásként mondják, hanem akiknek tényleg nincs. Jól ismert tény a szakmában, hogy az olyan ember, akinek "van ideje", ritka, mint a fehér holló. Az emberek ugyanis szeretik fontosnak mutatni magukat. A "fontos" embernek pedig mindig mindig van valami "fontos" elintéznivalója, ezért aztán nem ér rá semmi "lényegtelennel" foglalkozni.
Mivel pedig mi is - Ön is - fontosak vagyunk, nem érünk rá õket ennek az ellenkezõjérõl gyõzködni - különösen az Interneten nem.
Vannak, akik az MLM-mel kapcsolatban hurcolnak magukkal egy "mentális koloncot",elõítéletet, általában korábbi, vagy hallomás útján szerzett rossz tapasztalatból. Õk, ha csak meghallják, látják ezt a szót: MLM, olyan nekik, mintha a tyúkszemükre léptek volna. Ez az Interneten azt jelenti, hogy katt, már itt sincsenek.
Teljesen felesleges tehát hozzájuk beszélni.
Namost, a NEM jelöltek azok, akikhez Önnek egyáltalán nem kell beszélnie. Nemcsak, hogy nem kell, hanem egyenesen TILOS!
Halálosan mindegy ugyanis, hogy õk mit gondolnak az Ön oldaláról. Tetszik-e nekik vagy sem, sok a szöveg -e, vagy sem, jó -e a grafika vagy sem stb. Õk ugyanis soha nem fognak Öntõl se vásárolni, se partnerei nem lesznek. 
Ha Ön ugyanis figyelembe veszi az õ szempontjaikat is, és azt mondja, hogy nem helyez el annyi szöveget az oldalon, gondolván, hogy sokan nem olvassák el, akkor igaza van! A NEM jelöltek nem olvassák el. Aztán nem is lesznek az Ön partnerei. A LEHETSÉGES jelöltekpedig, akik elsõsorban információért jöttek, nem kapják azt meg, ezért szintén nem lesznek az Ön partnerei.
LEHETSÉGES jelölt:Õk azokakikhez Önnek beszélnie kell, akik akár azonnal, vagy a késõbbiekben alehetséges partnerei lehetnek. Õk azok, akik keresnek egy lehetõséget, egy megoldást az anyagi helyzetük, az egészségük, az idõbeosztásuk javítása érdekében.
Tudni kell, hogy az emberek a puszta szórakozás mellett a leginkább információért mennek fel az Internetre. Ebbõl már Ön is kitalálhatja, hogy amit nyújtani kell nekik, az:
INFORMÁCIÓ!
Az embereket egyáltalán nem érdeklik a "világ legnagyobb üzleti lehetõségei", az"univerzum legcsodálatosabb termékei", õk egyszerûen csak informálódni szeretnének, valamely õket érintõ témában. 
Aztán, ha találnak egy oldalt, ahol kiszolgálják ezen igényüket, nem csak érdektelen frázisokkal találkoznak, hanem valóban értékes információkkal, melyekhez ráadásul a mai anyagias világban ingyen hozzájuthatnak, akkor talán még a bizalmukat is sikerül kiérdelmelnünk olyannyira, hogy szívesen társulnak velünk az üzletünkben.

No Response to "Az internetezõk 3 típusa"

Megjegyzés küldése